Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
90-120 minút tepelná úprava |
Postup- Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou.
Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme.
- Do pripraveného základu dáme nakrájané mäso a lalok, osolíme a dusíme, až kým pustí šťavu. Potom mäso podlejeme a za občasného miešania dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme teplou vodou a za občasného miešania povaríme, až kým tuk vystúpi na povrch.
- Dochutíme pretretým cesnakom, zjemníme kyslou smotanou a zvoľna povaríme. Podľa chuti osolíme. Precedíme cez husté sito späť na mäso a len krátko necháme prejsť varom. Podávame s pečivom alebo knedľou.
|