Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme.
  2. Do pripraveného základu dáme nakrájané mäso a lalok, osolíme a dusíme, až kým pustí šťavu. Potom mäso podlejeme a za občasného miešania dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme teplou vodou a za občasného miešania povaríme, až kým tuk vystúpi na povrch.
  3. Dochutíme pretretým cesnakom, zjemníme kyslou smotanou a zvoľna povaríme. Podľa chuti osolíme. Precedíme cez husté sito späť na mäso a len krátko necháme prejsť varom. Podávame s pečivom alebo knedľou.