Mäsové guľky na studeno
Autor receptu: sjuz
Máme radi mäsové guľky, dajú sa servírovať na rôzne spôsoby. Tentokrát som ich pripravila na studeno.
30 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Mleté mäso zmiešame s korením, pretlačeným cesnakom, soĺou, a pridáme po jednej PL celerovej aj petržlenovej vňate.
Premiesime a rukami tvarujeme malé guľky.
Uložíme na jemne vymastený plech, a dáme piecť na 190 st.C cca 20 min - do zlata. Počas pečenia jedenkrát guľky poprehadzujeme, aby sa opiekli rovnomerne.
- Kyslú smotanu zmiešame s olivovým olejom, pokrájanou mladou cibuľkou - dáme aj zelenú vňať - a petržlenovou a celerovou vňaťou. Pridáme šťavu z jedného citróna, a štipku soli.
Premiešame a dáme chladiť.
- Upečené guľky necháme vychladnúť. Servírujeme prerezané na polovicu na potrhanom šaláte, s plátkami mozarelly, polovičkami rajčín a bazalkou. Na koniec môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.
Kto chce, môže zajedať chlebíkom, príp. pečivom či ciabattou.