Mäsové fašírky s párkom a s paradajkovým šalátom

Autor receptu: kristtin

Niečo pre mäsožravcov...

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do veľkej misky zmiešame mleté mäso, nakrájané hríby, nakrájanú mrkvu, cibuľu, vňať, cesnak ( pridajte podľa toho ako ľúbite cesnakové, ja dávam 2 strúčiky ) a ešte raz premiešajte. Dochuťte soľou, čiernym korením a worcesterskou omáčkou. Zmes je pripravená.
  2. Pripravte si papier na pečenie a vyhrejte rúru na 180 stupňov. Ugúľajte si fašírku a do stredu ( nie vždy sa mi to podarí presne :) vtlačte polovicu párku. Dogúľajte aby sa fašírka uzatvorila.
  3. Do tanierika si pripravte ovsené otruby - je to náhrada múky. Fašírku v nej obaľte, dajte na papier a potrite vajíčkom. Dávame piecť asi na 20-30 min. Fašírka je väčšia a chceme aby sa vnútri dobre prepiekla. Ja robievam tieto fašírky dlhé asi 8cm a do výšky cca 6 cm. Namiesto párku môžete do vnútra fašírky dať aj na tvrdo uvarené vajce. Aj takú variantu robievam.
  4. Vyberieme z trúby a podávame so šalátom. Dobrú chuť