Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku

Autor receptu: jablonovykvet

Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pesto si pripravíme tak, že umytý cesnak nakrájame na kúsky a spolu s olejom a soľou rozmixujeme na kašu. Ja vždy robievam viac a dávam potom do mraziaka po menších častiach, ktoré pri varení zužitkujem.
  2. Mäso, akékoľvek máme, si nakrájame na kocky a namarinujeme pestom. Na noc som nechala odležať v chladničke. Kto chce, môže si tam dať viac oleja alebo pridať rovno aj čierne korenie. Ale k medvediemu cesnaku to s korením nejako netreba prehánať.
  3. Na druhý deň som si opražila cibuľku a sprudka opiekla marinované mäsko aby sa mi zatvorilo. Po chvíli som pridala zeleninový vývar a nechala som asi pol hodiny dusiť, až kým mäsko nezmäklo. Do omáčky už soľ pridávať netreba, keďže je soľ už v peste a samotný vývar je slaný tiež. Nakoniec som pridala smotanu a poprášila trochou solamilu (môj muž neznáša keď do omáčok pridávam hladkú múku, tak ju nahrádzam takto). Nechala som prevrieť a odstavila. Prílohu si každý zvolí už sám, mne sa najviac hodí zemiaková fučka.