Najobľúbenejšie koláče mojich detí. Robievam ich pri slávnostnejších príležitostiach.
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Postup
-
1
Zo surovín si urobíme cesto.Necháme ho 1/2 hod. odpočinúť.Potom ho rozdelíme na 10 dielov.Vyváľkame, potrieme plnkou, zavinieme do koláča a dáme na plech.Tak si pripravíme všetkých 10 koláčov.Potrieme žľtkom ,odložíme do druhého dňa do chladu. Ja si koláče pripravím vždy večer a ráno upečiem.
- 2
Plnka: Orechy, alebo mak zmiešame s vanilkovým cukrom, trochou škorice cukrom podľa chuti a zalejeme horúcim mliekom tak, aby sa plnka dala natrieť na cesto.Nesmie byť riedka, lebo by koláče pri pečení popraskali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
práve to maslo a samotné žľtka robia to cesto jemné a krehké.A máš
pravdu, tie koláčiky sú po upečení ako roládky.
Preto sa volajú maslové a sú podľa mňa veľmi dobré.