Maškrta na lyžice

dadus1 - fotkadadus1, 29. októbra 2010

Tento recept mám od netere. Všetkým veľmi chutil . Treba vyskúšať.

Suroviny

4 balíky
1,5 l
100 g
2 ks
100 g
2 ks
6 PL
4 PL, (škrobový prášok)
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
2 ks
 na posypanie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Uvarime každý puding v 0,75 l mlieka, 3 PL cukru, 2PL Gustinu. Do vanilkového horúceho pudingu vmiešame bielu čokoládu kým sa nerozpustí. Do čokoládového vmiešame tmavú. Po vychladnutí pridáme 1/2 masla do každeho a vyšľaháme krém. Šlahačky vyšlaháme so stužovačom a pridáme 2kyslé smotany do ktorých sme vmiešali 2 vanilkové cukre Na veľký plech poukladáme BEBE keksy poklapkame rumom. Na ne dáme vanilkový krém.Nasleduje vrstva BEBE namočených vo višňovom džeme do ktorého sme pridali 3 PL rumu .Poukladáme džemovou stranou na krém.Potreme zvyšným džemom a dáme daľšiu vrstvu BEBE keksov. Rozotreme čokoládový krém.

  2. 2

    a prikryjeme poslednou vrstvou keksov.Poklapkáme rumom. Na vrch rozotrieme šlahačkový krém a posypeme kakaom so škoricou. Dáme do chladničky najlepšie na noc. Je to lahoda.

Diskusia k receptu

sjuz
Vyzerá veľmi pekne a lákavo, ukladám do KK niekedy skúsim:)
zdezda
:-))) verím ti, že je to lahoda, vyskúšam ho aj ja
samanka
nič v zlom, ale mala som v oku tento obrázok, tak som mrkla do mojich receptov a potom som ťukla na jednu stránku. Dosť sa tu už popísalo o preberaní receptov, Dadus1, veď ak si ho naozaj robila a nemáš fotku, treba pridať odkaz, takto  www.mimibazar.cz/recept.php?id=71630...
marianne69
Robim velmi podobny kolacik,ale tento sa mi zda este lepsi...taky bohatejsi,vyskusam ho...
redakcia
fotku sme odstránili, porušovala autorské práva. Mimochodom, aj pri vkladaní receptu je jasne napísané nasledovné:
Pridávaj len svoju vlastnú fotku hotového jedla, prípadne pracovného postupu. Ak takú fotku nemáš, radšej nepridávaj žiadny obrázok. Čitateľ Tvojho receptu z fotky stiahnutej z webu alebo z fotky nesúvisiacej s receptom nebude mať nič.
dadus1
Tak prepáč tento recept som dostala a robila som ho viac krát a každý kto ho ochutnal si pýtal recept . Ja si svoje výtvory nefotím a priznám sa že som to asi pozorne nečítala že tam musím dať moju vlastnú fotku, túto som dostala spolu s receptom. Nestihla som popozerať všetky recepty ktoré sú tu, keby som vedela, že tam taký je určite ho nepridávam.
samanka
@dorisa , no, priznávam, skutočne mám fotografickú pamäť, najmä na to, čo si zapamätať nechcem.....keď idem na skúšku, tak pred sebou vidím biele stránky...@dadus1 nebolo to v zlom, ale autorka fotky by sa mohla ohradiť, už sa stalo, že aj z Varechy bol recept skopírovaný...aj mne tento recept prišiel mailom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia