Foto: miskamm
vyzerá to síce namáhavo ale nie je... :-)
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Maslo, med a cukor dáme do hrnca, pomaly zohrievame a súčasne miešame.
-
2
Po chvíli pridame sódu zmiešanú s octom. Miešame kým sa suroviny nerozpustia. Pridáme 2 celé vajcia a miešame kým sa nevytvorí pena a cesto nezhnedne.
-
3
Cesto necháme trochu vychladnúť. Pridáme hladkú múku a vypracujeme vláčne, troche lepkavé cesto.
-
4
Cesto necháme oddýchnuť asi tak 15 minút. Z cesta vyvažkáme 7-8 tenkých plátov – približne rovnako veľkých. Ja ich vyrezávam podľa vzoru aby boli rovnaké.
-
5
Dáme piecť do predohriatej rúry na 170 stupňov.Ja dávam pláty na papier na pečenie takze nemusím plech vymastit. Pečenie ide rýchlo (asi tak 2-3 minúty). Hotové cesto je jemne hnedé. Upečené pláty necháme vychladnúť.
-
6
Krém: V hrnci rozpustíme na miernom ohni karamelky so smotanou a obcas premiešame. Krátko pred celkovým rozpustením pridáme pikao. Krém necháme trochu vychladnúť.
-
7
Konzervu salka (nevari sa) rozmiešame s maslom na husty krém. Ja pridávam aj trochu pikaa.
-
8
Do vzniknutého krému pridáme karamelovú kašu. Ja si plnku rozdelím na dva diely. Do jednej polovice krému pridávam aj mleté lieskové orechy a trochu posekaných vlašských orechov (ak mám tak aj mandle). Druhú polovicu krému nechávam “bez príchute”.
-
9
Pláty natrieme plnkou a spojíme.
-
10
Vrch posypeme na hrubo nasekanými orechmi. Vrch mozeme poliat cokoladou (mriezky).
Diskusia k receptu