Marlenka

Autor receptu: miskamm

vyzerá to síce namáhavo ale nie je... :-)

15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, med a cukor dáme do hrnca, pomaly zohrievame a súčasne miešame.
  2. Po chvíli pridame sódu zmiešanú s octom. Miešame kým sa suroviny nerozpustia. Pridáme 2 celé vajcia a miešame kým sa nevytvorí pena a cesto nezhnedne.
  3. Cesto necháme trochu vychladnúť. Pridáme hladkú múku a vypracujeme vláčne, troche lepkavé cesto.
  4. Cesto necháme oddýchnuť asi tak 15 minút. Z cesta vyvažkáme 7-8 tenkých plátov – približne rovnako veľkých. Ja ich vyrezávam podľa vzoru aby boli rovnaké.
  5. Dáme piecť do predohriatej rúry na 170 stupňov.Ja dávam pláty na papier na pečenie takze nemusím plech vymastit. Pečenie ide rýchlo (asi tak 2-3 minúty). Hotové cesto je jemne hnedé. Upečené pláty necháme vychladnúť.
  6. Krém: V hrnci rozpustíme na miernom ohni karamelky so smotanou a obcas premiešame. Krátko pred celkovým rozpustením pridáme pikao. Krém necháme trochu vychladnúť.
  7. Konzervu salka (nevari sa) rozmiešame s maslom na husty krém. Ja pridávam aj trochu pikaa.
  8. Do vzniknutého krému pridáme karamelovú kašu. Ja si plnku rozdelím na dva diely. Do jednej polovice krému pridávam aj mleté lieskové orechy a trochu posekaných vlašských orechov (ak mám tak aj mandle). Druhú polovicu krému nechávam “bez príchute”.
  9. Pláty natrieme plnkou a spojíme.
  10. Vrch posypeme na hrubo nasekanými orechmi. Vrch mozeme poliat cokoladou (mriezky).