Marinovaný kapor s americkými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
Týmto receptom som sa nechala inšpirovať priamo na obale z marinády Vitana Cesnak a bylinky. Bola tam síce písaná treska, ale dnes mi otec doniesol takého pekného 51 cm kapríka, tak som to skúsila.
4-8 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Kapra dobre umyjeme a naporcujeme. Použijeme marinádu Vitana Cesnak a bylinky.
- Kapra dobre namarinujeme a necháme minimálne hodinu odležať v chlade.
- Zatiaľ si umyjeme zemiaky, necháme ich v šupke a prekojíme na štvrťky. Uložíme ich do zapekacej misky, pokvapkáme olivovým olejom a zasypeme korením na americké zemiaky. Dobre premiešame, ak treba podlejeme trochou vody a dáme upiecť do rúry na 220 stupňov.
- Po hodine vyberieme kapra z chladničky, vložíme ho do zapekacej misky, ktorú vymažeme olivovým olejom. Kapra zasypeme strúhankou
- a nastrúhaným syrom. Takto pripraveného kapra pridáme do rúry k zemiakom a pečieme, kým nie je zlatavý.
- Pripravíme si dresing - cottage syr si dáme do misky, pridáme na jemnučko nakrájanú malú cibuľu, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, najemno nakrájané lístky mäty, vegetu, mleté čierne korenie a zakvapkáme šťavou z citróna. Dobre premiešame a dáme do chladničky.
- Zemiačky sú po 30 min. upečené
- kaprík tiež,
- tak môžeme podávať, nech sa páči, dobrú chuť.