Marinované morčacie stehná
Autor receptu: garanco
Receptov na úpravu morčacích stehien je tu dosť, no, zdá sa mi, že takýto tu nie je. Recept mám už veľmi dávno, je vystrihnutý z nejakých novín (zachovalo sa len číslo strany- 58). Ak sa jeho autor spozná, vopred sa mu ospravedlňujem za zverejnenie.
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Stehná umyjeme, pozdĺž ich rozrežeme a vyberieme kosť a šľachy (v jednom som narátala asi 9 šliach)
- Mäso natrieme citrónovou šťavou a dáme do pekáča - najlepšie s nepriľnavým dnom.
- V malej nádobke necháme krátko prevrieť marinádu z ocotu, horčice , worcesterskej omáčky, soli, cukru, kari- korenia, nadrobno pokrájanej cibule a cesnaku,
- zmes nanesieme na mäso, zakryjeme a necháme odstáť, najlepšie cez noc, alebo aspoň 1 hodinu.
- V tej istej nádobe dáme mäso piecť. Pred pečením pokvapkáme stehná olejom a pekáč prikryjeme.
Pečieme 45-50 minút pri 180 st.
Upečené krájame na plátky ( tieto stehná boli veľké, jedno malo až 500g, tak som ich pokrájala), alebo podávame vcelku. Ako prílohu som dala ryžu so zeleným hráškom.