Marinované morčacie stehná

Autor receptu: garanco

Receptov na úpravu morčacích stehien je tu dosť, no, zdá sa mi, že takýto tu nie je. Recept mám už veľmi dávno, je vystrihnutý z nejakých novín (zachovalo sa len číslo strany- 58). Ak sa jeho autor spozná, vopred sa mu ospravedlňujem za zverejnenie.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehná umyjeme, pozdĺž ich rozrežeme a vyberieme kosť a šľachy (v jednom som narátala asi 9 šliach)
  2. Mäso natrieme citrónovou šťavou a dáme do pekáča - najlepšie s nepriľnavým dnom.
  3. V malej nádobke necháme krátko prevrieť marinádu z ocotu, horčice , worcesterskej omáčky, soli, cukru, kari- korenia, nadrobno pokrájanej cibule a cesnaku,
  4. zmes nanesieme na mäso, zakryjeme a necháme odstáť, najlepšie cez noc, alebo aspoň 1 hodinu.
  5. V tej istej nádobe dáme mäso piecť. Pred pečením pokvapkáme stehná olejom a pekáč prikryjeme. Pečieme 45-50 minút pri 180 st. Upečené krájame na plátky ( tieto stehná boli veľké, jedno malo až 500g, tak som ich pokrájala), alebo podávame vcelku. Ako prílohu som dala ryžu so zeleným hráškom.