Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

redakcia - fotkaredakcia, 4. augusta 2009
Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Suroviny

2 ks
50 g
4 hviezdičky
10 semien
1 ks
1 ks
1 strúčik
3 diely
1 diel




Postup

  1. 1

    Marinovanie: Do kačacích pŕs nožom urobíme zárezy, do ktorých votrieme morskú soľ, rozdrvený badián, koriandrové semená, pomarančovú aj citrónovú kôru a cesnak. Položíme ich medzi dva podnosy a zaťažíme, aby soľ a ostatné chute prenikli do mäsa. Soľ vytiahne vlhkosť a zakonzervuje. Kačice necháme odstáť asi hodinu alebo aj dlhšie, aby sa sčasti marinovali a sčasti konzervovali.

  2. 2

    Potom všetky ochucovadlá otrasieme a z mäsa dôkladne vypláchneme soľ. V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, vložíme kačacie prsia kožou nadol a pri vysokej teplote opekáme 2 minúty do zlatohneda. Prsia obrátime a opekáme ešte 1 minútu.

  3. 3

    Prsia odstavíme z ohňa a dáme chladiť na kuchynskú mriežku, aby šťava odkvapkala. Potom ich zabalíme do fólie. Vložíme do chladničky a chladíme asi 24 hodín.

  4. 4

    Kačacie prsia rozbalíme a osušíme kuchynským papierom. Pokrájame a podávame so šalátom z pomaranča.

  5. 5

    Šalát z pomaranča: Červený pomaranč ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pridáme vínny ocot, olivový olej, mleté čierne korenie, morskú soľ a natrhané bazalkové lístky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia