Foto: kika22222
Výborný, šťavnatý koláčik s marhuľami a tvarohovou plnkou.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
80 g |
|
50 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
120 g |
|
120 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame palmarín, práškový cukor, múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a vajcia. Na pomúčenej doske vypracujeme cesto, ktoré si vyvaľkáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
- 2
Piškóty a mandle si rozmrvíme a posypeme cesto.
- 3
Pripravíme si plnku. Tvaroh, Zlatý klas, vajcia a práškový cukor vymiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a postupne pridáme do tvarohovej plnky. Plnku natrieme na piškótovo - mandľovú strúhanku.
- 4
Štvrťky marhúľ poukladáme na plnku a dáme piecť na 180 °C na 45 minút. Upečený, ešte teplý koláčik potrieme marhuľový džemom a posypeme mletými mandľami.
- 5
Necháme vychladnúť a pokrájame. Prajem dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu