Výborný, šťavnatý koláčik s marhuľami a tvarohovou plnkou.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 120 g |
|
| 120 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame palmarín, práškový cukor, múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a vajcia. Na pomúčenej doske vypracujeme cesto, ktoré si vyvaľkáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
- 2
Piškóty a mandle si rozmrvíme a posypeme cesto.
- 3
Pripravíme si plnku. Tvaroh, Zlatý klas, vajcia a práškový cukor vymiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a postupne pridáme do tvarohovej plnky. Plnku natrieme na piškótovo - mandľovú strúhanku.
- 4
Štvrťky marhúľ poukladáme na plnku a dáme piecť na 180 °C na 45 minút. Upečený, ešte teplý koláčik potrieme marhuľový džemom a posypeme mletými mandľami.
- 5
Necháme vychladnúť a pokrájame. Prajem dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu