Foto: henriet
kysnuté marhuľové kolieska s pudingom , tieto koláčiky o veľkosti osieho hniezda , robím len na veľkú noc a žnejú obrovský úspech :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru , rozpusteného masla-75 g , mlieka ,štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto (ja vždy pridám ešte trošku múky, lebo cesto je príliš lepkavé ). Zakryjeme ho čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť cca 45min.
- 2
Podľa návodu uvaríme puding (1puding do 1/2 L mlieka- môžme aj 1 apol balíčku pudingu alebo pól balíka zlatého klasu) a dáme ho vychladnúť. Marhule scedíme , prípadne čerstvé umyjeme , osušíme , rozkrojíme na polovice a kôstky vyberieme. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika . Natrieme ho zvyšným rozpusteným maslom a zvinieme ho z dlhšej strany .
- 3
Valec pokrájame na 16 dielov (mne naposledy vyšlo 20, cesto mi parádne nakyslo ) takže cca tak na 1,5cm plátky , ktoré uložíme na vymastený plech alebo papier na pečenie . V každom v strede urobíme jamku , na spodu cesto zlepíme a vložíme do nej trochu pudingu a marhuľu . Pečieme pri 180 ° C až pokiaľ kolieska niesú do zlata .Upečené poprášime cukrom :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bývaš v krásnom meste a ponúkaš výbornú lahôdku...:-)
tuto je ten istý nápad..ale cesto náročnejšie...
varecha.pravda.sk/recepty/marhulove-zamatove-kolieska-fot...
kysnuté bez vajca robím najradšej..už som o tom rozmýšľaľa pri tom recepte vtedy...a teraz som už rozhodnutá:pri prvej potrebe piecť-budú...:-))
Bolo to ine, ale chutilo nam to vsetkym.