Marhuľové kocky (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Ked som uvidela prvykrat tento recept, velmi ma zaujal. Rozhodla som sa vsak miesto
cerstvych marhul urobit ho z konzervovanych marhul, ale myslim, ze na chuti to nijako
neubralo. Kolacik by som v kratkosti charakterizovala ako brownies s marhulami. Cize,
cokoladove cesto doplnene jemne kyselkavou chutou marhul. Ja som si este nadovazok
zjemnila chut kopcekom creme fraiche. Absolutne dokonale:).
20 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- rozpis je na plech velkosti 33x22 cm.
Ako prve si dame roztopit nad parou cokoladu. Odstavime, nechame ochladit. Maslo s cukrom vymiesame mixerom dopenista. Po jednom zaslahame zltka. Potom uz len rucne zamiesavame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a kakaom. Pridame roztopenu, ochladenu cokoladu a jogurt. Dobre premiesame. Nakoniec pridame tuhy sneh z bielkov, ktory sme vyslahali so stipkou soli. Sneh vmiesamie do masy kruzivymi pohybmi, aby sme ho velmi "nerozbili".
- na plech dame papier na pecenie , potrieme maslom a hrubsie posypeme hnedym cukrom. V povodnom recepte nie je papier na pecenie, ale som sa obavala, ze sa mi prilepi kolac na plech a nebudem vediet ho vyklopit. Pouzila som preto ten papier na pecenie a bolo to OK.
- Takze na ten cukor ulozime polky marhul v pravidelnom rozostupe, reznou ranou dolu. Ukladame tak, ze hotovy kolac rezeme na kocky a uprostred kazdej kocky ma byt marhula.
- Dame piect do vyhriatej rury na 170 stupnov C asi 35-40 minut. Netreba ho zbytocne vysusit. Ja som piekla 35 minut a bol taky akurat. Nechame mierne ochladit a potom pomocu druheho plechu kolac prevratime a odstranime papier.
- Skvele chuti aj s kopcekom creme fraiche:). No co uz, ked kalorie, tak poriadne:)