Marhuľová marmeláda z pekárničky

Autor receptu: subas

Zaujímavý a ľahký, bez námahy. Ochutený mätou alebo aj inymi bylinkami veľmi príjemne a jemne chutí na raňajky s chlebom z domácej pekárne.

1:20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Marhule očistíme, umyjeme a zbavíme kôstky. Ponorným mixérom rozmixujeme, hmotu prelejeme do nádobky na pečenie chleba. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú. Krátko premiešame a zapneme program "džem- jam", ktorý trvá 80 min.
  2. Hotovou marmeládou plníme poháre tak, že počas pridávania džemu do pohárov, pridáme aj lístky čerstvej mäty. Pre začiatok Vám stačí do výživovej fľašky 2ks listov mäty.
  3. Pevne uzavrieme a poháre otočíme víčkom dole. Necháme takto 5 - 10 min a potom otočíme. takto sa dá pripraviť marmeláda aj z jahôd alebo broskýň.