Marhuľová marmeláda z pekárničky
Autor receptu: subas
Zaujímavý a ľahký, bez námahy. Ochutený mätou alebo aj inymi bylinkami veľmi príjemne a jemne chutí na raňajky s chlebom z domácej pekárne.
Postup
- Marhule očistíme, umyjeme a zbavíme kôstky. Ponorným mixérom rozmixujeme, hmotu prelejeme do nádobky na pečenie chleba. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú. Krátko premiešame a zapneme program "džem- jam", ktorý trvá 80 min.
- Hotovou marmeládou plníme poháre tak, že počas pridávania džemu do pohárov, pridáme aj lístky čerstvej mäty. Pre začiatok Vám stačí do výživovej fľašky 2ks listov mäty.
- Pevne uzavrieme a poháre otočíme víčkom dole. Necháme takto 5 - 10 min a potom otočíme. takto sa dá pripraviť marmeláda aj z jahôd alebo broskýň.