Foto: 1000thwindow
Túto lahodnú, sviežu a nadýchanú tortu som pripravovala bratovi na okrúhliny, keďže nefandíme marcipánu. U nás účel splnila - pretože potešila, je výborná a Zobraziť celý popisTúto lahodnú, sviežu a nadýchanú tortu som pripravovala bratovi na okrúhliny, keďže nefandíme marcipánu. U nás účel splnila - pretože potešila, je výborná a šťavnatá :)
Suroviny
2 ks |
|
2 ks celé |
|
200 ml |
|
160 g |
|
230 g |
|
1 |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
50 ml silná čierna |
|
1 bal. |
|
Na plnku: | |
500 ml |
|
2 PL |
|
biela |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Margot čokoládky si postrúhame a pridáme škoricu. V druhej miske najprv vyšľaháme cukor a žĺtka, do masy pridáme olej, rum, mlieko. Múku preosejeme aj s kypriacim práškom, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a celú masu spojíme aj s postrúhanými Margot.
- 2
Premiešané a spojené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 40minút na 180C, kým nezhnedne :) Necháme vychladnúť a prekrojíme korpus napoly. Uvaríme silnú, čiernu kávu /asi do pol šálky/ a pridáme podľa chuti rum. Polievkovou lyžicou pokvapkáme korpus tak, aby nasiakol a potrieme podľa ľubovôle džemom.
- 3
Zo smotany a cukru si vymiešame hustú a pevnú šľahačku a väčšiu polovicu natrieme na korpus. Vrchný korpus zvlhčíme zvyšnou kávou a šľahačkou potrieme celú tortu zvrchu i po obvode.
- 4
Ozdobíme podľa fantázie - Môj postup je posypať grankom, z masla a bielej čokolády spravím trochu polevy, ktorú pofrkám po vrchu, cez to čokoládový toping a navrch ešte kandizované ovocie a kokos. Je naozaj skvelá, dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu