Margotková torta

Autor receptu: 1000thwindow

Túto lahodnú, sviežu a nadýchanú tortu som pripravovala bratovi na okrúhliny, keďže nefandíme marcipánu. U nás účel splnila - pretože potešila, je výborná a šťavnatá :)

Postup

  1. Margot čokoládky si postrúhame a pridáme škoricu. V druhej miske najprv vyšľaháme cukor a žĺtka, do masy pridáme olej, rum, mlieko. Múku preosejeme aj s kypriacim práškom, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a celú masu spojíme aj s postrúhanými Margot.
  2. Premiešané a spojené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 40minút na 180C, kým nezhnedne :) Necháme vychladnúť a prekrojíme korpus napoly. Uvaríme silnú, čiernu kávu /asi do pol šálky/ a pridáme podľa chuti rum. Polievkovou lyžicou pokvapkáme korpus tak, aby nasiakol a potrieme podľa ľubovôle džemom.
  3. Zo smotany a cukru si vymiešame hustú a pevnú šľahačku a väčšiu polovicu natrieme na korpus. Vrchný korpus zvlhčíme zvyšnou kávou a šľahačkou potrieme celú tortu zvrchu i po obvode.
  4. Ozdobíme podľa fantázie - Môj postup je posypať grankom, z masla a bielej čokolády spravím trochu polevy, ktorú pofrkám po vrchu, cez to čokoládový toping a navrch ešte kandizované ovocie a kokos. Je naozaj skvelá, dobrú chuť! :)