Marcipánové taštičky s krokantovou posýpkou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, soľ, jedno vajce a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 4 mm hrubý plát. Nakrájame z neho obdĺžniky.
  2. Do každého obdĺžnika dáme kúsok marcipánu a polovicu vykôstkovanej slivky. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, preložíme a pritlačíme. Varíme vo vriacej osolenej vode 8 – 10 minút.
  3. Krokant: Cukor na panvici necháme zhnednúť, pridáme doň orechy a karamel vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Po vychladnutí polámeme na malé kúsky.
  4. Taštičky vyberieme z vody, položíme na tanier, prelejeme maslom a posypeme krokantom .