Marcipánové ravioly v kávovo-smotanovej poleve (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Smotanu dame zahrievat na maly plamen,pridame kávu a cukor.
- V mlieku si rozmiešame škrob a pripravíme liker.
- Pridame do smotany a miešame kým poleva nezhustne,chvílu povaríme.
- Marcipan si nakrajame -ja som mala v čokolade,takže už som čokoladu nepridavala.
- Všetko na plnku zmixujeme na pastu.
- Suroviny na cesto zmiesime.
- Dame na podložku a rozvalkame na tenko.
- Plnku vo velkosti lieskoveho orieška uložíme od seba asi 5 cm.
- Cesto natrieme palcami namočenými vo vode (okolo plnky) a prehneme.Popritlačame a formičkou vykrojíme.
- Vyšlo mi asi 40 kuskov.
- Varíme vo vode asi 5-7 minut.
- Na tanieriku polejeme teplou polevou,čokoladou a posypeme mandlami.
- áááá posledné sladké sústo....
|