Marcipánové ravioly v kávovo-smotanovej poleve (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Smotanu dame zahrievat na maly plamen,pridame kávu a cukor.
  2. V mlieku si rozmiešame škrob a pripravíme liker.
  3. Pridame do smotany a miešame kým poleva nezhustne,chvílu povaríme.
  4. Marcipan si nakrajame -ja som mala v čokolade,takže už som čokoladu nepridavala.
  5. Všetko na plnku zmixujeme na pastu.
  6. Suroviny na cesto zmiesime.
  7. Dame na podložku a rozvalkame na tenko.
  8. Plnku vo velkosti lieskoveho orieška uložíme od seba asi 5 cm.
  9. Cesto natrieme palcami namočenými vo vode (okolo plnky) a prehneme.Popritlačame a formičkou vykrojíme.
  10. Vyšlo mi asi 40 kuskov.
  11. Varíme vo vode asi 5-7 minut.
  12. Na tanieriku polejeme teplou polevou,čokoladou a posypeme mandlami.
  13. áááá posledné sladké sústo....