Marakujové bavarois v lístkovej vaničke

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Postup

  1. Krém: Mlieko so smotanou zohrejeme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme a pridáme kukuričný škrob. Všetko spolu premiešame a prevaríme. Pridáme vydlabanú marakuju a dôkladne prepasírujeme. Želatínu necháme napučať v studenej vode a zamiešame do marakujovej zmesi. Nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu.
  2. Pyré: Marhule dáme variť do pomarančového džúsu. Necháme zredukovať na polovicu a rozmixujeme.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme a preložíme do nízkej tortovej formy. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo ryžou. Pečieme 15 minút pri 165 °C.
  4. Potom odstránime záťaž a dopečieme ďalších 10 minút. Vychladnuté cesto plníme marakujovým krémom a pri podávaní prelejeme marhuľovým pyré.