Marakujové bavarois v lístkovej vaničke
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 165 °C |
Postup- Krém: Mlieko so smotanou zohrejeme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme a pridáme
kukuričný škrob. Všetko spolu premiešame a prevaríme. Pridáme
vydlabanú marakuju a dôkladne prepasírujeme. Želatínu necháme napučať v studenej vode a zamiešame do
marakujovej zmesi. Nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu.
- Pyré:
Marhule dáme variť do pomarančového džúsu. Necháme
zredukovať na polovicu a rozmixujeme.
- Lístkové cesto rozvaľkáme a preložíme do nízkej tortovej formy.
Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo ryžou.
Pečieme 15 minút pri 165 °C.
- Potom odstránime záťaž a dopečieme ďalších 10 minút.
Vychladnuté cesto plníme marakujovým krémom a pri podávaní
prelejeme marhuľovým pyré.
|