Mandľový hrnčekový koláč

tajka06 - fotkatajka06, 2. decembra 2013
Mandľový hrnčekový koláč
Foto: tajka06

Náš obľúbený koláč- práve som si pozrela, že je tu podobný, no predsa trošku iný. A tento je jednoduchý, hotový i s pečením za Zobraziť celý popisNáš obľúbený koláč- práve som si pozrela, že je tu podobný, no predsa trošku iný. A tento je jednoduchý, hotový i s pečením za 45minút a na "váženie" stačí hrnček. Doteraz každý povedal "mňam":D

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
3 ks
3/4 hrnčeka (môže byť i biely)
2 hrnčeky
3/4 bal
Krusta:
125 g
3/4 hrnčeka (môže byť i biely)
0,4 dcl (nemusí byť, no keď je, je koláč chutnejší)
3 pl
100 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto dobre vymiešame s vareškou (fakt sa neoplatí ani mixér špiniť) a rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja používam pre tento pomer surovín plech s rozmermi 30x35cm. Pečieme 15min.

  2. 2

    Zaťiaľ si pripravíme suroviny na krustu. Rozpustíme maslo, zmiešame s ostatnými ingredienciami a rovnomerne rozotrieme po nedopečenom horúcom koláči. Vrátime späť do rúry a pečieme ďalších 15 min.

  3. 3

    Fakt jednoduchý a úžasný koláč! :D

Diskusia k receptu

rea1
0,4 ČL javorového sirupu ... to tam ide naozaj iba necelá polovica čajovej lyžičky sirupu? iba sa pýtam, lebo to sa mi zdá úplne zanedbateľné, priam necítiteľné množstvo. :-)
root
@rea1 :

1. Javorový sirup je podľa mňa sladký až-až, nič netreba preháňať.
2. Je potrebné šetriť a myslieť ekologicky - javorový sirup má malú výťažnosť a hádam nechceme, aby zanikli kanadské panenské javorové lesy? :-)
wevewe
:-) recept vyzera super, ale tiez nerozumiem tomu mnozstvu javoroveho sirupu
tajka06
UUPS! :) Pomylila som sa v jednotkách, samozrejme to ma byť objem "štamperlika", alebo komu ako chutí. Ďakujem za upozornenie. :)
rea1
@tajka , no veď zato! hneď sa mi to viac pozdáva. :-))) ale kľudne by som tam bola picla aj tú pollyžičku, veď čo. tvoj recept, tvoje miery. :-)
ailuj82
Mne sa koláčik veeeľmi páči, Máš 5* a určite skoro vyskúšam :)
parisienne
Vyskusany a naozaj vynikajuci, bude patrit medzi moje TOP kolace, dakujem pekne za recept :)
janea
Caute, ja som prave dopiekla mandlovy kolac a je strasne dobry, vzdy ked ho peciem, je plech o chvilu prec. Robim podobne ako Tajka06. Myslim, ze smotana je tam velmi dolezita, lebo som tu nasla mandlovy kolac aj bez smotany. Uz som taky kedysi skusala, nie, nie je to ono. A potom, viac mandli robi super chut. Ja davam 250 g na plech. Hodim ho sem este teply, len neviem, ci sa mi to podari. :)
C:UsersJankaPictures2014-12-14 Mandelkuchen
janea
No skoda, nejde to a fotorecepty neviem pridat.:( Ale kto chce, moze vyskusat:
250 g smotany (na slahanie), 4 Vajcia, 2x vanilk.cukor, 1 prasok do peciva, 300 g muky, 400 g cukru (ja davam menej), 250 g mandli, 150 g masla, 4 PL mlieka.
Smotanu, 200 g cukru, muku, vajcia, vanilk.cukor a pr.do peciva dobre vymiesat a natriet na plech, ktory je vymasteny a vysypany mukou.
Predpiect na 180°C cca 10 min.
Maslo roztopit, primiesat druhu polovicu cukru, mandle a 4 PL mlieka.
Potriet mandlovou zmesou predpeceny kolac a za rovnakej teploty dopiect este asi 12-15 min.
Dobru chut! :)
janea
DAKUJEM! Skusim sa nabuduce potrapit. :)
janea
Uz to viem! Aspon myslim :)...tu moj mandlovy kolac.
[img]

[/img]

[img]

[/img]




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia