Foto: tajka06
Náš obľúbený koláč- práve som si pozrela, že je tu podobný, no predsa trošku iný. A tento je jednoduchý, hotový i s pečením za Zobraziť celý popisNáš obľúbený koláč- práve som si pozrela, že je tu podobný, no predsa trošku iný. A tento je jednoduchý, hotový i s pečením za 45minút a na "váženie" stačí hrnček. Doteraz každý povedal "mňam":D
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
3 ks |
|
3/4 hrnčeka (môže byť i biely) |
|
2 hrnčeky |
|
3/4 bal |
|
Krusta: | |
125 g |
|
3/4 hrnčeka (môže byť i biely) |
|
0,4 dcl (nemusí byť, no keď je, je koláč chutnejší) |
|
3 pl |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto dobre vymiešame s vareškou (fakt sa neoplatí ani mixér špiniť) a rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja používam pre tento pomer surovín plech s rozmermi 30x35cm. Pečieme 15min.
- 2
Zaťiaľ si pripravíme suroviny na krustu. Rozpustíme maslo, zmiešame s ostatnými ingredienciami a rovnomerne rozotrieme po nedopečenom horúcom koláči. Vrátime späť do rúry a pečieme ďalších 15 min.
- 3
Fakt jednoduchý a úžasný koláč! :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1. Javorový sirup je podľa mňa sladký až-až, nič netreba preháňať.
2. Je potrebné šetriť a myslieť ekologicky - javorový sirup má malú výťažnosť a hádam nechceme, aby zanikli kanadské panenské javorové lesy? :-)
C:UsersJankaPictures2014-12-14 Mandelkuchen
250 g smotany (na slahanie), 4 Vajcia, 2x vanilk.cukor, 1 prasok do peciva, 300 g muky, 400 g cukru (ja davam menej), 250 g mandli, 150 g masla, 4 PL mlieka.
Smotanu, 200 g cukru, muku, vajcia, vanilk.cukor a pr.do peciva dobre vymiesat a natriet na plech, ktory je vymasteny a vysypany mukou.
Predpiect na 180°C cca 10 min.
Maslo roztopit, primiesat druhu polovicu cukru, mandle a 4 PL mlieka.
Potriet mandlovou zmesou predpeceny kolac a za rovnakej teploty dopiect este asi 12-15 min.
Dobru chut! :)
varecha.pravda.sk/diskusie/ako-sa-da-pridat-foto-ku-komen...
Mozete tiez poslat fotku so ziadostou o pripojenie k Vasmu komentaru na adresu redakcia@varecha.sk
[img]
[/img]
[img]
[/img]