Mandľovo-ovocná rawtička

Autor receptu: nelajsia

... a tak zase som včera mala kreatívnu chvíľku....sladkých pokušení nikdy nie je dosť a tak vznikla táto raw dobrôtka

1-2
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Mandle a datle namočíme už večer. Na druhý deň zlejeme vodu, mixneme datle, mandle, kakao a agáve sirup. Mixujeme vysokorýchlostným mixérom na lepivú hmotu, ktorú rovnomerne roztlačíme do tortovej formičky.
  2. Na plnku vymixujeme banán, broskyňu, agáve sirup(prípadne iné sladidlo - med, yacon sirup, stéviu) a chia semiačka- navrstvíme na spodnú vrstvu a necháme v mraznimčke cca. 20 min.
  3. Čokoládovú polevu pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rzopustíme kakaové maslo, pridáme raw kakao a agáve sirup, nalejeme na vychladnutú tortičku a necháme zachladiť. Podávame ozdobené ovocím. Je to výborná sladkosť - zdravá, bez cukru, je bezlepková a vegan. Ak je intolerancia na orechy, spodná vrstva sa vymixuje s namočenou pohánkou..:-) Dobrú chuť