Foto: nikola166
Jedno z našich vianočných :) Doteraz som žiadne zákusky nezdobila fondánom či marcipánom, tak tento rok som to chcela vyskúšať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
Mandľový krém: | |
500 ml |
|
150 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
3 PL alebo orechy |
|
1 ks |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme maslo, žĺtky a spracujeme hladké cesto. Dáme do chladu na dve hodiny odpočívať.
-
2
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme srdiečka.
-
3
Vykrojené srdiečka dáme na čistý plech a pečieme 12 minút pri teplote 180 ° C.
-
4
Mandľová plnka: z mlieka, cukru a mandľových pudingov za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Do vychladnutého zašľaháme maslo a mandle/orechy.
-
5
Fondánovú hmotu si rozmiesime do mäkka. Vyvaľkáme ju na hrúbku cca 2 mm. Z nej vykrajujeme srdiečka rovnakou formičkou ako z cesta.
-
6
Na polovicu upečených a vychladnutých srdiečok prilepíme kvapkou vody srdiečko z fondánovej hmoty. Na druhú polovicu pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame mandľový krém a priložíme ozdobené srdiečka.
-
7
Zlepené dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň úplne zmäknú, krém je výborný. Za kvietky ďakujem p. Katke :) :)
-
8
Špajza už celkom plná :P ale ešte nekončím ! :)
@medovnicek : áno, začala som dosť skoro :D kvôli skúškovému v škole, bála som sa, že nestihnem piecť :) ale už polka sa pojedla :D takže aj tak budem musieť :) no ale mne to teda vôôôbec nevadííí :)