Mandľové srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Jedno z našich vianočných :) Doteraz som žiadne zákusky nezdobila fondánom či
marcipánom, tak tento rok som to chcela vyskúšať.
6 porcií |
45 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme maslo, žĺtky a spracujeme hladké cesto. Dáme do chladu na dve hodiny odpočívať.
- Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme srdiečka.
- Vykrojené srdiečka dáme na čistý plech a pečieme 12 minút pri teplote 180 ° C.
- Mandľová plnka: z mlieka, cukru a mandľových pudingov za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Do vychladnutého zašľaháme maslo a mandle/orechy.
- Fondánovú hmotu si rozmiesime do mäkka. Vyvaľkáme ju na hrúbku cca 2 mm. Z nej vykrajujeme srdiečka rovnakou formičkou ako z cesta.
- Na polovicu upečených a vychladnutých srdiečok prilepíme kvapkou vody srdiečko z fondánovej hmoty. Na druhú polovicu pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame mandľový krém a priložíme ozdobené srdiečka.
- Zlepené dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň úplne zmäknú, krém je výborný. Za kvietky ďakujem p. Katke :) :)
- Špajza už celkom plná :P ale ešte nekončím ! :)