Mandľové srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Jedno z našich vianočných :) Doteraz som žiadne zákusky nezdobila fondánom či marcipánom, tak tento rok som to chcela vyskúšať.

6
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme maslo, žĺtky a spracujeme hladké cesto. Dáme do chladu na dve hodiny odpočívať.
  2. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme srdiečka.
  3. Vykrojené srdiečka dáme na čistý plech a pečieme 12 minút pri teplote 180 ° C.
  4. Mandľová plnka: z mlieka, cukru a mandľových pudingov za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Do vychladnutého zašľaháme maslo a mandle/orechy.
  5. Fondánovú hmotu si rozmiesime do mäkka. Vyvaľkáme ju na hrúbku cca 2 mm. Z nej vykrajujeme srdiečka rovnakou formičkou ako z cesta.
  6. Na polovicu upečených a vychladnutých srdiečok prilepíme kvapkou vody srdiečko z fondánovej hmoty. Na druhú polovicu pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame mandľový krém a priložíme ozdobené srdiečka.
  7. Zlepené dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň úplne zmäknú, krém je výborný. Za kvietky ďakujem p. Katke :) :)
  8. Špajza už celkom plná :P ale ešte nekončím ! :)