Bezlepkové minibábovky

Mandľové minibábovky bez lepku s čokoládou

Autor receptu: novalim

Bábovky sa dajú pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. Čo tak vyskúšať tie naše mandľové v mini verzii a bez lepku? Sú vláčne, voňavé, mandle s cukrom im dodajú marcipánovú príchuť.* Poliate horkou čokoládou budú zaisto chutiť celej rodine. Pustíte sa do toho?

6-8 ks
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 120/150 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy vložíme preosiatu múku, mleté mandle, kypriaci prášok, cukor, olej a bielky. Vymiešame do hladkej zmesi. Cesto nalejeme do dvoch tretín každej formičky na bábovku. Ak používate silikónové formy, netreba ich vymazať ani vysypať múkou.
  2. Naplnené formičky dáme na plechu do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút na 120 °C, potom teplotu zvýšime na 150 °C a dopečieme ešte asi 10 minút. Na záver urobíme test špajľou. Hotové minibábovky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.
  3. Povrch polejeme roztopenou horkou čokoládou (cesto je dosť sladké, takže odporúčame použiť naozaj horkú aspoň 70 % čokoládu) a posypeme farebnými cukrovými ozdobami.