Čokoládové bonbóny
Čokoládové bonbóny

Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. júna 2017

Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

12
porcií

Suroviny

400 g (min 52%-ná)
400 g
500 g
250
2 ks
1 kg
1 l
100 g
2 ks
500 g
 (alebo mäta)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mandľové lupienky nasypeme na plech a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 160 °C.

    Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici dozlatista. Čili papričky očistíme, zbavíme jadierok a najemno posekáme.

  3. 3

    Horkú a mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

    Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do rozpustenej čokolády primiešame mandľové lupienky, píniové oriešky a čili.

    Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z hmoty tvarujeme väčšie kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Bonbóny necháme stuhnúť.

    Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Babány olúpeme a rozmixujeme s acidofilným mliekom, limetkovou šťavou a medom. Pomaranče olúpeme a pripravíme z nich segmenty (kúsky zbavené aj vnútornej šupky).

    Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do dezertnej misky dáme mandľové bonbóny, zalejeme banánovým kefírom, pridáme pomarančové segmenty, dozdobíme mätou alebo medovkou a zvyšnými opečenými mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: