Cake pops

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 1. januára 2024
Cake pops
Foto: Jana Štrbková

Ak vám z pečenia ostal upečený čokoládový korpus, pripravte si chutné a štýlové koláčiky na paličke – cake pops.

6
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

200 g
80 g
250 g
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Upečené čokoládové cesto (korpus) rozdrvíme prstami najemno a dôkladne premiešame s mascarpone.

  2. 2

    Z hmoty vytvoríme v dlaniach guľôčky, poukladáme ich na podložku a dáme na 15 minút stuhnúť do mrazničky alebo na 30 minút do chladničky.

  3. 3

    V hrnci s dvojitým dnom roztopíme na kúsky nalámanú čokoládu.

  4. 4

    Stuhnuté guľôčky vyberieme z mrazničky. Konček paličky vždy namočíme do roztopenej čokolády a zapichneme do guľôčky.

  5. 5

    Ešte stuhnuté guľôčky na paličkách oblievame roztopenou čokoládou a dozdobíme perličkami. Dáme stuhnúť na 30 minút do chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia