Mandľové cake pops
Mandľové cake pops (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Sladkosť pre všetky deti, ktoré sa chcú doma zahrať na šikovných cukrárov. Recept je veľmi jednoduchý, s pečením pomôžu
maminky a zdobenie už majú deti úplne vo svojich rukách.* Môžete použiť lyofilizované maliny, marhule, nadrobno nasekané
orechy aj jedlé kvety.
20 ks porcií |
15 (+ chladenie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
- Žĺtky vyšľaháme s kokosovým cukrom do hustej peny.
- Do žĺtkovej hmoty zľahka primiešame tuhý sneh. Pridáme mandľovú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Zľahka premiešame.
- Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme
v rúre vyhriatej na 170 °C asi 10 minút.
- Vychladnuté cesto rozmrvíme do misky.
- Pridáme mandľové maslo a vymiešame. V dlaniach sformujeme guľôčky, ktoré dáme na polhodinu stuhnúť do chladničky.
- Potom guľôčky napichujeme na paličky, namáčame vo vlažnej čokoláde, ktorú sme rozpustili nad vodným kúpeľom. Nakoniec ozdobíme ovocím a orieškami.