Mandľové cake pops

Mandľové cake pops (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Sladkosť pre všetky deti, ktoré sa chcú doma zahrať na šikovných cukrárov. Recept je veľmi jednoduchý, s pečením pomôžu maminky a zdobenie už majú deti úplne vo svojich rukách.* Môžete použiť lyofilizované maliny, marhule, nadrobno nasekané orechy aj jedlé kvety.

20 ks
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
  2. Žĺtky vyšľaháme s kokosovým cukrom do hustej peny.
  3. Do žĺtkovej hmoty zľahka primiešame tuhý sneh. Pridáme mandľovú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Zľahka premiešame.
  4. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 10 minút.
  5. Vychladnuté cesto rozmrvíme do misky.
  6. Pridáme mandľové maslo a vymiešame. V dlaniach sformujeme guľôčky, ktoré dáme na polhodinu stuhnúť do chladničky.
  7. Potom guľôčky napichujeme na paličky, namáčame vo vlažnej čokoláde, ktorú sme rozpustili nad vodným kúpeľom. Nakoniec ozdobíme ovocím a orieškami.