Mandarínková torta

Autor receptu: bananalover

Mama mala meniny, a keďže vonku je teplo, nechcela som nič ťažké, tak som našla túto ľahkú mandarínkovú tortu, ktorá nielen vyzerá dobre, ale aj tak chutí :)

15
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, práškový cukor a vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku zmiešame so Zlatým klasom a kypriacim práškom do pečiva a preosejeme do vyšľahanej hmoty. Všetko dôkladne premiešame.
  2. Pripravené cesto vlejeme do tortovej formy, (ja som dala s priemerom 21 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170-180 °C, cca 35 minút.
  3. Po upečení stiahneme z korpusu papier na pečenie a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí korpus dvakrát prerežeme. Vrchnú časť korpusu najemno rozdrobíme, spodnú časť korpusu vložíme do tortovej formy.
  4. Na náplň si pripravíme tortové želé podľa návodu na obale, použijeme šťavu z kompótu (ja som toľko nemala, tak som doplnila aj vodou). Do teplého želé primiešame 3/4 mandaríniek a zmes nalejeme na korpus vo forme. Prikryjeme druhým plátom korpusu a opatrne pritlačíme. Tortu dáme na cca hodinu do chladničky stuhnúť.
  5. Na krém si v nádobe dôkladne vyšľaháme smotanu so smetafixom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom a opatrne primiešame tvaroh. Potom do krému primiešame polovicu rozdrobeného korpusu. Krém rovnomerne natrieme na tortu.
  6. Na vrch torty dáme zvyšnú časť rozdrobeného korpusu a ozdobíme zvyšnými mandarínkami.