Mandarínková torta podkova fotorecept

luss44 - fotkaluss44, 21. júla 2013
Mandarínková torta podkova (fotorecept)
Foto: luss44

Túto tortu som piekla sestre na dnešnú oslavu a keďže marcipánom urobím vždy radosť hlavne našim deťom, o výzdobe bolo rozhodnuté.

30 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
7 ks
180 g
200 g
7 PL
Plnka:
2 ks
500 ml
2 PL
250 g
4 PL
1 ČL (rum)
2 ks
Falošný marcipán:
200 g
200 g
4 PL
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus som upiekla podľa receptu od @Ivosenka, ale keďže forma podkovy bola väčšia, prispôsobila som tomu aj suroviny.

    Mandarínková torta podkova (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na krém som uvarila puding zo Zlatých klasov, nechala vychladnúť, vymiešala Heru s cukrom a postupne pridala vychladnutý puding, trochu rumu a vyšľahala šľahačom na krém.

    Mandarínková torta podkova (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korpus som prekrojila na 3 časti, každú trochu pokropila šťavou z mandarinkového kompótu, natrela krémom a poukladala pokrájané mandarínky.

    Mandarínková torta podkova (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto som naplnila všetky 3 časti, krémom som potrela vrch aj boky torty

    Mandarínková torta podkova (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z uvedených surovín som urobila falošný marcipán, 1/3 som zafarbila podľa potreby a ozdobila celú podkovu.

    Mandarínková torta podkova (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a tu je hotový výsledok, torta všetkým chutila. Ešte donedávna som sa pečeniu toriet vyhýbala, ale v poslednej dobe sa mi táto činnosť akosi zapáčila :)

    Mandarínková torta podkova (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: