Foto: luss44
Túto tortu som piekla sestre na dnešnú oslavu a keďže marcipánom urobím vždy radosť hlavne našim deťom, o výzdobe bolo rozhodnuté.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
7 ks |
|
180 g |
|
200 g |
|
7 PL |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
250 g |
|
4 PL |
|
1 ČL (rum) |
|
2 ks |
|
Falošný marcipán: | |
200 g |
|
200 g |
|
4 PL |
|
trochu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus som upiekla podľa receptu od @Ivosenka, ale keďže forma podkovy bola väčšia, prispôsobila som tomu aj suroviny.
-
2
Na krém som uvarila puding zo Zlatých klasov, nechala vychladnúť, vymiešala Heru s cukrom a postupne pridala vychladnutý puding, trochu rumu a vyšľahala šľahačom na krém.
-
3
Korpus som prekrojila na 3 časti, každú trochu pokropila šťavou z mandarinkového kompótu, natrela krémom a poukladala pokrájané mandarínky.
-
4
Takto som naplnila všetky 3 časti, krémom som potrela vrch aj boky torty
-
5
Z uvedených surovín som urobila falošný marcipán, 1/3 som zafarbila podľa potreby a ozdobila celú podkovu.
-
6
a tu je hotový výsledok, torta všetkým chutila. Ešte donedávna som sa pečeniu toriet vyhýbala, ale v poslednej dobe sa mi táto činnosť akosi zapáčila :)
Diskusia k receptu