Mandarínková torta podkova (fotorecept)

Autor receptu: luss44

Túto tortu som piekla sestre na dnešnú oslavu a keďže marcipánom urobím vždy radosť hlavne našim deťom, o výzdobe bolo rozhodnuté.

30 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Korpus som upiekla podľa receptu od @Ivosenka, ale keďže forma podkovy bola väčšia, prispôsobila som tomu aj suroviny.
  2. Na krém som uvarila puding zo Zlatých klasov, nechala vychladnúť, vymiešala Heru s cukrom a postupne pridala vychladnutý puding, trochu rumu a vyšľahala šľahačom na krém.
  3. Korpus som prekrojila na 3 časti, každú trochu pokropila šťavou z mandarinkového kompótu, natrela krémom a poukladala pokrájané mandarínky.
  4. Takto som naplnila všetky 3 časti, krémom som potrela vrch aj boky torty
  5. Z uvedených surovín som urobila falošný marcipán, 1/3 som zafarbila podľa potreby a ozdobila celú podkovu.
  6. a tu je hotový výsledok, torta všetkým chutila. Ešte donedávna som sa pečeniu toriet vyhýbala, ale v poslednej dobe sa mi táto činnosť akosi zapáčila :)