Mamutíky

sandriw - fotkasandriw, 5. januára 2015
Mamutíky
Foto: sandriw

Prednedávnom som navštívila Neanderthal Museum, ktoré sa nachádza neďaleko Düsseldorfu v oblasti, kde prvý krát objavili kostru človeka neandertálskeho. Medzi hŕbou viac-menej priamo tematicky nesúvisejúcich suvenírov som objavila vykrajovačky v tvare mamutov. No a to by som nebola ja, keby som odtiaľ bez jednej neodišla :D No čo vy na to? Nevyzerajú roztomilo? Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

25
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
50 g
1 ks
1/2 bal.
1 PL
1 ČL
1 ČL
1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo a žĺtok necháme ohriať na izbovú teplotu. Všetky suroviny (okrem bielej čokolády) spolu zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na 2 – 5 mm tenký plátok, podľa toho, aké chceme keksíky mať. Kým je ešte cesto studené, tak sa trochu bude lámať, no keď sa opäť zohreje, bude sa s ním už pracovať dobre. Pracovnú plochu si poriadne pomúčte, nech sa cesto nelepí. Navyše vám biela múka dodá do hnedého cesta krásny rustikálny vzhľad. Moji mamutíci potom vyzerali autenticky (?) pravekovo :D

    Mamutíky - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie a v rúre predhriatej na 180°C cca 15 minút v závislosti od hrúbky cesta. Po vychladnutí ozdobíme bielou rozpustenou čokoládou a necháme zatuhnúť. Ja som si ju pomaly rozpustila v mikrovlnke a na zdobenie som použila desiatové mikroténové vrecúško, v rožku ktorého som si spravila malilinkú dierku.

    Mamutíky - obrázok 3

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@mamatata2 : jáj ahá :D no to by bol taký malý problém, lebo to múzeum je asi 60 km vzdialené od mesta, kde som a navyše sa už začiatkom leta našťastie definitívne vraciam späť na Slovensko...

Pridaj komentár k receptu: