Foto: tatranka
Koláčik je veľmi jednoduchý,no naozaj veľmi chutný.Je rýchlo hotový a pôsobí dojmom pekného zákuska.Mám ho od mojej bývalej pracovníčky. Robievam ho rada. Gramáž je Zobraziť celý popisKoláčik je veľmi jednoduchý,no naozaj veľmi chutný.Je rýchlo hotový a pôsobí dojmom pekného zákuska.Mám ho od mojej bývalej pracovníčky. Robievam ho rada. Gramáž je na hrnčeky.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
3 hrnčeky |
|
3 hrnčeky ,alebo acitko, |
|
2 hrnčeky |
|
0,5 hrnčeka |
|
2 kávové lyžičky |
|
2 jedlé lyžice |
|
150 g |
|
hrsť |
|
pol káv.lyžičky |
|
štamperlik |
|
na potretie |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
1 lyžicu |
|
Postup
-
1
Ingrediencie do koláča, Kandizované ovocie,porezané na menšie kúsky,hrozienka. Do troch hrnčekov kyslého mlieka vsypať 2 hrnčeky kryštálového cukru.Premiešať. Do nádoby nasypať tri hrnčeky hrubej múky.
-
2
Do múky pridám 2 veľké lyžice kakaa. Po kakau pridám 2 malé lyžičky jedlej sódy. Prisypem kandizované ovocie. Nakoniec pol lyžičky škorice.
-
3
Pridaná škorica. Sýpke ingrediencie dobre premiešam a pridám kyslé mlieko spojené s cukrom. Hmotu dobre premiešame. Nakoniec pridám pol hrnčeka stolového oleja.Celú hmotu treba dôkladne zamiešať,aby sa olej vstrebal.
-
4
Nakoniec štamperlík rumu pridáme,nevypijeme! Chýbal by v chuti. Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomastíme lyžicou masla a vysypeme hrubou múkou. Spracovanú zmes vylejeme na plech a rovnomerne roztrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.Keď vložíme plech,teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme 35 minút. Potom koláčik vyberieme.
-
5
Keď je koláč vychladnutý,vyklopím ho z pekáča a stiahnem papier na pečenie. Potriem ho lekvárom.Teraz som mala čerstvý marhuľový. celý koláčik potierať rovnomerne. V mikrovlnnej rúre,alebo vo vodnom kúpeli si rozpustím čokoládu, do ktorej som pridala 2 lyžice sladkého mlieka.
-
6
Potom čokoládu vlejem do mikroténového sáčku,na ktorom som urobila malú dierku na uvoľnenie a zdobenie čokoládou Koláčik zdobím cik - cak,bohate. Na tanieriku na ponúknutie. Pokrájaný na tácke.
-
7
Koláčik som piekla z príležitosti manželových zajtrajších menín.On je totiž Ľubomír.
:-)
Marianka,odporúčam ráno okoštovať mliečko,kým ho začneš spracuvávať.Mohla by si sa sklamať.
@3sandra3 ďakujem za manžela, k blahoželaniu.Tlmočila som mu.
@dorisa , ty vieš vždy ohromne vzpružiť pri komentáriku.Ďakujem ti.
@ancicka , ďakujem aj tebe aj za blahoželanie manželovi.
Je jednoduchý a chutný.
A pre Mariannu76 - ak skysne kúpené pasterizované ( dlhotrvácne) mlieko, už ho len vyhodiť, má hnusnú chuť, bŕŕŕ.
A pre Mariannu
Koláčik som si už dávno nazvala sama.Páči sami tak malo práce ingrediencii a výsledok nad mieru príjemne prekvapí.
Pýtaš sa ma akú rastlinku mám na koláčiku.Je to méta pieporná.
A ďakujem za pochvalu fotografii.
:-)
Marianka,odporúčam ráno okoštovať mliečko,kým ho začneš spracuvávať.Mohla by si sa sklamať.
@3sandra3 ďakujem za manžela, k blahoželaniu.Tlmočila som mu.
@dorisa , ty vieš vždy ohromne vzpružiť pri komentáriku.Ďakujem ti.
@ancicka , ďakujem aj tebe aj za blahoželanie manželovi.
Je jednoduchý a chutný.
A pre Mariannu76 - ak skysne kúpené pasterizované ( dlhotrvácne) mlieko, už ho len vyhodiť, má hnusnú chuť, bŕŕŕ.
A pre Mariannu
Koláčik som si už dávno nazvala sama.Páči sami tak malo práce ingrediencii a výsledok nad mieru príjemne prekvapí.
Pýtaš sa ma akú rastlinku mám na koláčiku.Je to méta pieporná.
A ďakujem za pochvalu fotografii.