Malý jablkový koláč fotorecept
Foto: helena10
Veľmi jednoduché pečenie z mála surovín.
Suroviny
6 ks stredne veľké |
|
125 g |
|
1,5 KL |
|
200 ml |
|
250 g |
|
Čokoládová poleva: | |
1 bal. v prášku (Dr.Oetker, 100 g) |
|
2,5 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Jablká očistím, nastruhám do väčšej misky. Pridám cukor, sódu bikarbónu, premiešam. Nechám stáť 45 – 60 minút. Šťava, ktorú jablká pustia, ostáva v ceste. Kto chce, môže si do jabĺk pridať trochu škorice. Prilejem olej a premiešam. Potom po častiach pridávam múku a poriadne premiešam na husté jablkové cesto bez hrudiek. Keď sa vám zdá cesto príliš husté, môžete ho zriediť troškou vlažnej vody.
- 2
Cesto rozotriem rovnomerne na malý plech 22 x 22 cm, ktorý vopred vyložím celý (aj boky) papierom na pečenie.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 25-30 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.
- 4
Vychladený koláč polievam čokoládovou polevou v prášku, ktorú som si pripravila vymiešaním s vodou a olejom. Môžete si ju spraviť aj podľa návodu na obale. Alebo koláč posypať iba práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu