Jablkový koláč
Jablkový koláč

Malý jablkový koláč fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. apríla 2023
Malý jablkový koláč (fotorecept)
Foto: helena10

Veľmi jednoduché pečenie z mála surovín.

Suroviny

6 ks stredne veľké
125 g
1,5 KL
200 ml
250 g
Čokoládová poleva:
1 bal. v prášku (Dr.Oetker, 100 g)
2,5 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Jablká očistím, nastruhám do väčšej misky. Pridám cukor, sódu bikarbónu, premiešam. Nechám stáť 45 – 60 minút. Šťava, ktorú jablká pustia, ostáva v ceste. Kto chce, môže si do jabĺk pridať trochu škorice. Prilejem olej a premiešam. Potom po častiach pridávam múku a poriadne premiešam na husté jablkové cesto bez hrudiek. Keď sa vám zdá cesto príliš husté, môžete ho zriediť troškou vlažnej vody.

  2. 2

    Cesto rozotriem rovnomerne na malý plech 22 x 22 cm, ktorý vopred vyložím celý (aj boky) papierom na pečenie.

  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 25-30 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.

    Malý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladený koláč polievam čokoládovou polevou v prášku, ktorú som si pripravila vymiešaním s vodou a olejom. Môžete si ju spraviť aj podľa návodu na obale. Alebo koláč posypať iba práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia