Jablkový koláč

Malý jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Veľmi jednoduché pečenie z mála surovín.

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistím, nastruhám do väčšej misky. Pridám cukor, sódu bikarbónu, premiešam. Nechám stáť 45 – 60 minút. Šťava, ktorú jablká pustia, ostáva v ceste. Kto chce, môže si do jabĺk pridať trochu škorice. Prilejem olej a premiešam. Potom po častiach pridávam múku a poriadne premiešam na husté jablkové cesto bez hrudiek. Keď sa vám zdá cesto príliš husté, môžete ho zriediť troškou vlažnej vody.
  2. Cesto rozotriem rovnomerne na malý plech 22 x 22 cm, ktorý vopred vyložím celý (aj boky) papierom na pečenie.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 25-30 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.
  4. Vychladený koláč polievam čokoládovou polevou v prášku, ktorú som si pripravila vymiešaním s vodou a olejom. Môžete si ju spraviť aj podľa návodu na obale. Alebo koláč posypať iba práškovým cukrom.