Malinovo-tvarohová torta
Komerčný recept
Suroviny
| Na cesto: | |
| 100 g (alebo margarín) |
|
| 30 g |
|
| 1 bal |
|
| z 1 citróna |
|
| štipka |
|
| 4 ks |
|
| 4 ks |
|
| 90 g |
|
| 150 g |
|
| 70 g |
|
| Na náplň: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 bal |
|
| 1,5 bal |
|
| 150 ml |
|
| 500 ml |
|
| Na polevu: | |
| 300 g (alebo zmrazené) |
|
| 50 g |
|
| 1/2 bal |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky. Bielky a cukor elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dotuha a zľahka spolu s makom a orieškami vmiešame do cesta. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu (priemer 26 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 175 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3<br />
- 2
Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač (1,5 balíčka) pripravíme so 150 ml vody podľa návodu na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.
- 3
Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.
- 4
Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
- 5
<b>TIP:</b> Maliny môžeme nahradiť čerstvými alebo mrazenými jahodami v pomere 1:1.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu