Malinovo-tvarohová torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 28. júla 2014
Malinovo-tvarohová torta
Foto: droetker

Komerčný recept

Suroviny

Na cesto:
100 g (alebo margarín)
30 g
1 bal
z 1 citróna
štipka
4 ks
4 ks
90 g
150 g
70 g
Na náplň:
250 g
100 g
z 1/2 citróna
1 bal
1,5 bal
150 ml
500 ml
Na polevu:
300 g (alebo zmrazené)
50 g
1/2 bal
50 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky. Bielky a cukor elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dotuha a zľahka spolu s makom a orieškami vmiešame do cesta. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu (priemer 26 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 175 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3<br />

  2. 2

    Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač (1,5 balíčka) pripravíme so 150 ml vody podľa návodu na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.

  3. 3

    Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.

  4. 4

    Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.

  5. 5

    <b>TIP:</b> Maliny môžeme nahradiť čerstvými alebo mrazenými jahodami v pomere 1:1.

Diskusia k receptu

dogagador
@evusik : vyskusala si? je to dost pracne, som to dnes robila, vyzera super, este tuhne , zajtra budeme ochutnavat
dogagador
v recepte chyba cas pecenia, ja mam elektricku ruru a piekla som 35 minut na 180 st C




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia