Malinovo-tvarohová torta

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky. Bielky a cukor elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dotuha a zľahka spolu s makom a orieškami vmiešame do cesta. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu (priemer 26 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 175 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3<br />
  2. Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač (1,5 balíčka) pripravíme so 150 ml vody podľa návodu na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.
  3. Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.
  4. Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
  5. <b>TIP:</b> Maliny môžeme nahradiť čerstvými alebo mrazenými jahodami v pomere 1:1.