Malinové holandské rezy.

Autor receptu: jarbra

Mám rada recepty z listkového cesta,pretože sú jednoduché,rýchle na priprávu a chutné.Recept zo Života.

Postup

  1. Listkové cesto rozvaľkáme na 20 cm x 30 cm.Plech opláchneme studenou vodou.Cesto položíme na plech a popicháme vidličkou.
  2. Cesto upečieme v predhriatej rúre do zlatistá. Ešte horúce rozrežeme na dva široké pásy 10 cm.
  3. Poleva: Malinový kompót,(alebo čerešňový bez kôstok, jahodový ) precedime.Kompótovu šťavu 250ml privedieme do varu. K 50 ml kompótovej šťavy pridáme a rozmiešame 2PL práškového cukru , 2PL majzeny a vlejeme do horúcej šťavy. Necháme zovrieť za stáleho miešania.
  4. Do uvarenej hmoty pridáme maliny (čerešne,jahody) a necháme vychladnúť.Na cesto jeden pás natrieme vychladnutú plnku.Śľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom ,vanilínovým a práškovým cukrom .Natrieme na hrubo na malinovú plnku a dáme do chladu stuhnúť.
  5. Poleva: Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 PL kompótovej šťavy dohladka. Druhý plat cesta,potrieme polevou a nakrájame ho na štvorce.
  6. Na stuhnutu šľahačku poukladáme štvorce.Rezy nakrájame a môžme ešťe vrch ozdobíť zvyšnou šľahačkou.