Malinová torta

senoritka - fotkasenoritka, 23. júna 2014
Malinová torta
Foto: senoritka

No čo vám poviem, nebíčko v papuľke :-P

Suroviny

Cesto:
5 ksový
4 PL
1 bal.
1/2 dcl
5 PL
1/2 bal.
Dalej:
400 g približne (alebo čo zahrada dá)
1/2 bal. alebo zlatý klas
1 bal.
1/4 ks
podľa potreby
1 bal. alebo šľahačková smotana




Postup

  1. 1

    Najprv som uvarila puding do ktorého som ešte pridala pár kociek čokolády pre lepšiu chuť. Aj maslo aj puding necháme prisposobiť sa izbovej teplote a až potom vymiešame aby neboli hrudky alebo sa krém neskašil. Už sa mi to veľakrát stalo tak si dávam pozor, krém som vymiešala radšej až pred koncom.

  2. 2

    Upečieme piškótu z uvedených surovín. Možte pridať aj trochu citrónovej kory teraz mi napadlo, no ja som nedávala. Vylejeme do formy, ja som dala do tortovej ale možte to spraviť aj ako koláč. Do cesta som ešte pohádzala zopár malín ako do bublaniny, ale nie veľa ;-)

  3. 3

    Pár malín si necháme na ozdobu, ostatné zohrejeme a pridáme do nich cukor (podľa chuti) a trochu vody, naozaj málo. Keď už budeme mať korpus vybratý z trúby a maliny pustia šťavu, rozrobíme si asi polovicu malinového pudingu alebo zlatého klasu vo vode a spravíme želatínu, kt. Vylejeme na korpus a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Teraz nasleduje čokoládový krém a nakoniec vyšľahaná šľahačka. Ozdobíme postrúhanou čokoládou a malinami. Dúfam, že som na nič nezabudla.. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu