Mäkučké mäsko (fotorecept)

Autor receptu: spydigy

Ani neviem ako nazvať tento recept. Naučila ma ho moja mamina. Mohla by som to papať stále, úplne ho zbožňujem a už si ho obľúbil aj môj priateľ. Ja ho zvyčajne zvyknem robiť z diviny ale to mu moc nechutí, tak mu to zvyčajne robím z bravčového.

15 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Postup

  1. Tak nachystáme si všetky potrebné suroviny
  2. Mäsko si naklepeme. Osolíme a okoreníme z každej strany
  3. každý rezeň posypem strúhankou.
  4. Ja vždy keď klepem mäsko dávam si sáčok aby to nebolo všade.. Strúhanku teda vkepeme do mäska.
  5. Takto by to malo vyzerať :)
  6. každý rezeň obalím vo vajíčku.
  7. Prudko osmažím z oboch strán na oleji.
  8. a preložím na pekáč. ( my sme len dvaja, takže nám 4 plátky mäska stačia, ale kľudne použite aj viac) Trúbu si rozohrajeme na 180C
  9. Kým čakáme na rúru, tak si pokrájame cibuľku ( ja už ručne ani krájať cibuľu asi neviem :)) hh lebo všetko robím v mixéry )
  10. cibuľku si teda rozmixujeme
  11. prídame vodu, horčicu a kečup ( ja keď pridám veci, tak to na 2-3 sek ešte rozmixujem )
  12. zmes vylejeme na rezne. Ak ste dali náhodou malo vody tak ešte trošku pridajte, lebo mäsko sa bude vlastne dusiť na tej vode a potom je mäkučké aj na druhý deň
  13. prikryjeme alobalom a vložime do trúby na tých 170-180C cca 45-50min (riaďte sa svojou rúrou )
  14. a podávame s kašou :)