Mäkučké mäsko (fotorecept)
Autor receptu: spydigy
Ani neviem ako nazvať tento recept. Naučila ma ho moja mamina. Mohla by som to papať stále, úplne ho zbožňujem a už si ho obľúbil aj môj priateľ. Ja ho zvyčajne zvyknem robiť z diviny ale to mu moc nechutí, tak mu to zvyčajne robím z bravčového.
15 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Tak nachystáme si všetky potrebné suroviny
- Mäsko si naklepeme. Osolíme a okoreníme z každej strany
- každý rezeň posypem strúhankou.
- Ja vždy keď klepem mäsko dávam si sáčok aby to nebolo všade.. Strúhanku teda vkepeme do mäska.
- Takto by to malo vyzerať :)
- každý rezeň obalím vo vajíčku.
- Prudko osmažím z oboch strán na oleji.
- a preložím na pekáč. ( my sme len dvaja, takže nám 4 plátky mäska stačia, ale kľudne použite aj viac)
Trúbu si rozohrajeme na 180C
- Kým čakáme na rúru, tak si pokrájame cibuľku ( ja už ručne ani krájať cibuľu asi neviem :)) hh lebo všetko robím v mixéry )
- cibuľku si teda rozmixujeme
- prídame vodu, horčicu a kečup ( ja keď pridám veci, tak to na 2-3 sek ešte rozmixujem )
- zmes vylejeme na rezne. Ak ste dali náhodou malo vody tak ešte trošku pridajte, lebo mäsko sa bude vlastne dusiť na tej vode a potom je mäkučké aj na druhý deň
- prikryjeme alobalom a vložime do trúby na tých 170-180C cca 45-50min (riaďte sa svojou rúrou )
- a podávame s kašou :)