Citrónova, makova a tvarohova chuť tohto koláčika, dostane aj toho najnáročnejšieho. Odporúčam vyskúšať...
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 8 PL |
|
| 8 PL |
|
| 1 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 4 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| na vymastenie plechu |
|
| na vysypanie plechu |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 500 g |
|
| 2 bal. |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Poleva: | |
| 300 - 400 g |
|
| z 1 citróna |
|
| Na zdobenie: | |
| nemusí byť |
|
Postup
-
1
Vajíčka, cukor vyšľahame do penista postupne pridáme olej, mlieko. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva a mak, ktorý sme zmiešali spolu. Plech 30 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rozotrieme cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 15 minút potom ďalšie 15 minút na 180 stupňov.
- 2
Maslo, vanilkový cukor, citrónovú kôru vymiešame do hladka, postupne pridame tvaroh. Upečený korpus boky upravíme a rozdelíme na 2 rovnaké polovice.
- 3
Plnkou potrieme korpus a preložime . Na vrch dáme citrónovú polevu cukor práškovy a citrónovú šťavu vymiešame lyžicou do hladka a polejeme koláčik. Dozdobime čokoladovou polevou, nemusí byť.
- 2









Skús neoľutuješ,krásny dník...
ďakujem a napíš keď ich skúsiš...aké boli...
1dcl mlieko,1dcl olej ,opravím...