Foto: olinecka
Citrónova, makova a tvarohova chuť tohto koláčika, dostane aj toho najnáročnejšieho. Odporúčam vyskúšať...
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Plnka: | |
250 g |
|
500 g |
|
2 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
Poleva: | |
300 - 400 g |
|
z 1 citróna |
|
Na zdobenie: | |
nemusí byť |
|
Postup
-
1
Vajíčka, cukor vyšľahame do penista postupne pridáme olej, mlieko. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva a mak, ktorý sme zmiešali spolu. Plech 30 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rozotrieme cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 15 minút potom ďalšie 15 minút na 180 stupňov.
- 2
Maslo, vanilkový cukor, citrónovú kôru vymiešame do hladka, postupne pridame tvaroh. Upečený korpus boky upravíme a rozdelíme na 2 rovnaké polovice.
- 3
Plnkou potrieme korpus a preložime . Na vrch dáme citrónovú polevu cukor práškovy a citrónovú šťavu vymiešame lyžicou do hladka a polejeme koláčik. Dozdobime čokoladovou polevou, nemusí byť.
- 2
Skús neoľutuješ,krásny dník...
ďakujem a napíš keď ich skúsiš...aké boli...
1dcl mlieko,1dcl olej ,opravím...