Foto: danda3
Tieto muffinky som často robievala z klasickej hladkej múky, dnes som dala pohánkovú múku, miesto cukru med a podarili sa na výbornú. Recept je Zobraziť celý popisTieto muffinky som často robievala z klasickej hladkej múky, dnes som dala pohánkovú múku, miesto cukru med a podarili sa na výbornú. Recept je od Ivanky z mmb.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Mak si namočíme do mlieka, môže sa použiť aj klasické. Do misy nastrúhame na hrubo jablká (po nastrúhaní mali 200 g), pridáme olej, vajce, med (alebo 100 g cukru), mlieko s makom a zmiešame.
-
2
Brusnice opláchneme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme k múke + PDP + sóde bikarbóne.
-
3
Mokré suroviny nalejeme do múky a premiešame.
-
4
Dáme do košíčkov, vyšlo mi ich 24 ks.
-
5
Pečieme na 175°C cca 20 - 25 minút, treba vyskúšať špajdlou. Necháme vychladnúť.
-
6
Muffinka po rozkrojení, je výborná.
-
7
♥
-
8
Muffinky pečené z klasickej múky a cukru.
Diskusia k receptu