Makovo-marcipánové točence

Autor receptu: archaa

25
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť.
  2. Rozvaľkáme na doske na obdlžnik.Mak rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát. Marcipán rozvaľkáme, položíme na makovú vrstvu a stočíme ako závin.
  3. Nožom nakrájame kúsky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme v rúre asi 10 minút pri 200 stupňoch Celzia.
  4. Robila som aj hrozienkové. Na plnku potrebujeme: 5 lyžíc hrozienok, 4 lyžice škorice, 8 lyžíc cukru krupicového Škoricu rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát, navrstvíme hrozienka, ktoré sme predtým namočili, neskôr scedili a nechali odkvapkať.
  5. A aj kakaovo-čokoládové. Na plnku potrebujeme: 80g roztopeného masla, 4 lyžice kakaa, 8 lyžíc hnedého cukru, 50g nasekanej čokolády Kakao rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát a stočíme ako závin. Nožom nakrájame kúsky, ktoré potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanou čokoládou a dáme upiecť ako píšem v recepte
  6. A tu sú všetky pokope..