Makovo-marcipánové točence
Autor receptu: archaa
25 porcií |
90 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup- Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť.
- Rozvaľkáme na doske na obdlžnik.Mak rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát. Marcipán rozvaľkáme, položíme na makovú vrstvu a stočíme ako závin.
- Nožom nakrájame kúsky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme v rúre asi 10 minút pri 200 stupňoch Celzia.
- Robila som aj hrozienkové.
Na plnku potrebujeme:
5 lyžíc hrozienok, 4 lyžice škorice, 8 lyžíc cukru krupicového
Škoricu rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát, navrstvíme hrozienka, ktoré sme predtým namočili, neskôr scedili a nechali odkvapkať.
- A aj kakaovo-čokoládové.
Na plnku potrebujeme:
80g roztopeného masla, 4 lyžice kakaa, 8 lyžíc hnedého cukru, 50g nasekanej čokolády
Kakao rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát a stočíme ako závin. Nožom nakrájame kúsky, ktoré potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanou čokoládou a dáme upiecť ako píšem v recepte
- A tu sú všetky pokope..
|