Makovo-jablkový koláč s čokoládou
Foto: frommykitchendotcom
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
150 g mletý |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 ks stredné |
|
4-5 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
50 g |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme do penista s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zomletý mak a opäť miešame pri menších otáčkach.
- 2
Nakoniec pridáme ošúpané nahrubo nastrúhané jablká a zľahka ich vmiešame varechou.
- 3
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (30x20 cm) a pečieme na 180 °C zhruba 35 minút. Keďže cesto je vyššie, odporúčam preveriť špáradlom či je dostatočne upečené.
- 4
Hotový koláč necháme trochu vychladnúť, potrieme ho džemom a následne ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a nakrájame.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno , je jednoduchý na prípravu a hotový raz dva :)