Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ponúkam vám svoj najnovší výtvor:-)

12-15
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Podrobnejšie okolnosti vzniku tohoto koláča a viac fotografií nájdete na mojom blogu: www.cookulienka.blogspot.ch Sem pridávam postup v skratke. Príprava cesta: Vaječné žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kokosový olej, tvaroh izbovej teploty, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech 30x34cm vystlaný papierom na pečenie a urovnáme.
  2. Plnka sa sype priamo na surové cesto. Pomletý mak sa zmieša s práškovým cukrom a rozsype na cesto, pokvapká sa roztopeným maslom, naň sa postrúhajú očistené jablká a plech zakrytý alobalom sa vsunie do rúry vyhriatej na 180°C.
  3. Po 30 minútach sa alobal odstráni a koláč sa dopečie ešte 10 minút. Hneď po vybratí z rúry sa spolu s papierom stočí do rolády zo širšej strany a nechá trochu vychladnúť. Potom sa papier roztočením rolády opatrne odstráni a koláč sa znovu zroluje.
  4. Krája sa až po úplnom vychladnutí. Múka sa môže použiť aj iná, v podstate akákoľvek. Kokosový olej môžete nahradiť obyčajným rastlinným olejom alebo rozpusteným maslom. Táto roláda je veľmi variabilná, cesto je od tvarohu vláčne.