Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ponúkam vám svoj najnovší výtvor:-)
12-15 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Podrobnejšie okolnosti vzniku tohoto koláča a viac fotografií nájdete na mojom blogu: www.cookulienka.blogspot.ch
Sem pridávam postup v skratke.
Príprava cesta: Vaječné žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kokosový olej, tvaroh izbovej teploty, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech 30x34cm vystlaný papierom na pečenie a urovnáme.
- Plnka sa sype priamo na surové cesto. Pomletý mak sa zmieša s práškovým cukrom a rozsype na cesto, pokvapká sa roztopeným maslom, naň sa postrúhajú očistené jablká a plech zakrytý alobalom sa vsunie do rúry vyhriatej na 180°C.
- Po 30 minútach sa alobal odstráni a koláč sa dopečie ešte 10 minút. Hneď po vybratí z rúry sa spolu s papierom stočí do rolády zo širšej strany a nechá trochu vychladnúť. Potom sa papier roztočením rolády opatrne odstráni a koláč sa znovu zroluje.
- Krája sa až po úplnom vychladnutí. Múka sa môže použiť aj iná, v podstate akákoľvek. Kokosový olej môžete nahradiť obyčajným rastlinným olejom alebo rozpusteným maslom.
Táto roláda je veľmi variabilná, cesto je od tvarohu vláčne.