Makové linecké pečivo
Makové linecké pečivo

Makové linecké srdiečka

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. decembra 2022
10 minút
na 160 °C

Suroviny

220 g
90 g mletý
60 g
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetko sypké dáme do misky a lyžicou premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtok a cesto spracujeme rukami. Hotové prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 2-3 hodiny.

  2. 2

    Po odstátí cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujeme formičkami ľubovoľné tvary. Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme na 160 °C 10-11 minút.

  3. 3

    Vychladnuté drobné pečivo môžeme zlepiť džemom alebo len namočiť v roztopenej čokoláde :)

Diskusia k receptu

siuuu
Krásna práca ... makové sa aj ja chystám vyskúšať ... mak síce veľmi nemusím, ale treba ho minúť a v ceste mi až tak veľmi nebude vadiť.
pivonka
Ale ty to máš pekne vyhrajkané, aj s lupienkami kvetov. A ešte nadekorované vianočným motívom. Krásne to vyzerá.
frommykitchendotcom
Ďakujem vám pekne. Toto je veľmi jednoduchý recept kde stačí skutočne málo a pritom efekt je wau. Polovicu srdiečka namočiť v bielej čokoláde, posypať celým makom a jedlými ružovými lupienkami.
siuuu
Robila som presne podľa tohto istého receptu, ktorý nieto zverejnil na FB. Ja mak nemusím, ani nikto v rodine, ale dostala som od susedy tak ho musím nejako využiť ... tvoje prevedenie sa mi veľmi páčilo, tak som sa odhodlala vyskúšať a v ceste mi ten mak až tak veľmi nevadí ... tu je môj výsledok. Plnila som domácim slivkovo-rumovým lekvárom a cirónovú polevu som doladila makom, sušenými malinami a jedlým zlatým práškom ;-)