Foto: jenni
Recept mám z časopisu, kde sa pieklo zdravo k Vianociam, ja som ho prerobila do komplet vegan verzie (v pôvodnom bolo okrem alsanu použité Zobraziť celý popisRecept mám z časopisu, kde sa pieklo zdravo k Vianociam, ja som ho prerobila do komplet vegan verzie (v pôvodnom bolo okrem alsanu použité aj maslo a trochu viac spolu s alsanom ako som v tomto recepte použila ja), v pôvodnom recepte bola použitá grahamová múka a brusnicový lekvár. Do koliesok som dala menej cukru, pridala štipku soli a aby sa mi cesto lepšie zlepilo, pridala som mlieko. Z cukru môžete ešte ubrať, mne sú stále nejaké veľmi sladké. :) www.dontbefakebakesomecake.sk
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si zmiešame sypké prísady a to mak, múku, soľ, prášok do pečiva, cukor, pridáme vyškrabané vnútro z jednej polovice vanilkového struku a premiešame. Pridáme jeden celý alsan nakrájaný na malé kúsky a začneme spracovávať cesto. Do cesta pridáme 5 polievkových lyžíc sójového mlieka, aby sa cesto lepšie spojilo. Ak je cesto príliš mokré, pridajte trocha múky, ak sa vám nedá poriadne vypracovať a je zas sypké, pridajte ešte trocha mlieka.
- 2
Vypracované cesto dáme odležať do chladničky na jednu hodinu. Po odležaní cesto vyberieme, rozdelíme si ho na dve časti (je ho veľmi veľa a mne sa to takto lepšie vaľkalo). Prvú polovicu si vyváľame na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,4 cm a vykrajujeme kolieska. Tie preložíme na plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť a potom ich môžeme potrieť domácim malinovým lekvárom a zlepiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás makové ide a tento recept veľmi vítam. Chcela som ťa poprosiť o originálny recept, ale vidím, že naozaj tuku je tam dosť, takže budem robiť podľa teba.