Makové hniezda
Foto: droetker
Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 35 minút
na 200/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
1/2 bal. |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Na náplň: | |
50 ml |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
50 g |
|
200 g |
|
Na ozdobenie: | |
2 PL |
|
|
|
Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku s kypriacim práškom preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme ostatné prísady na cesto a všetko ručne spracujeme na vláčne cesto bez hrudiek. Ak sa cesto lepí, podsypávame hladkou múkou..
- 2
Na prípravu náplne nalejeme mlieko do hrnca a na miernom plameni povaríme asi 2 minúty s cukrom, škoricovým cukrom, rumom a hrozienkami. Pridáme mak a krátko povaríme. Hrniec odstavíme z platne a necháme vychladnúť.
- 3
Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik hrubý asi 3 mm a potrieme vychladnutou plnkou. Cesto stočíme do rolády a dáme na ½ hodiny stuhnúť do mrazničky.
- 4
Z rolády nakrájame 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200°C Teplovzdušná rúra: 180°C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 25 minút
- 5
Ešte teplé hniezda posypeme cukrom a stred ozdobíme kandizovanými čerešňami. Po vychladnutí servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
neviem, kto prepisuje tie komerčné recepty, ale mňa v zásade neláka ich vyskúšať, priveľa chýb a nepresností