Makové hniezda

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 20. októbra 2013
Makové hniezda
Foto: droetker

Komerčný recept

Doba prípravy: asi 35 minút

25 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
1/2 bal.
50 g
1 bal.
200 g
250 g
1 ks
Na náplň:
50 ml
50 g
1 bal.
1 PL
50 g
200 g
Na ozdobenie:
2 PL
Ešte potrebujeme:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku s kypriacim práškom preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme ostatné prísady na cesto a všetko ručne spracujeme na vláčne cesto bez hrudiek. Ak sa cesto lepí, podsypávame hladkou múkou..

  2. 2

    Na prípravu náplne nalejeme mlieko do hrnca a na miernom plameni povaríme asi 2 minúty s cukrom, škoricovým cukrom, rumom a hrozienkami. Pridáme mak a krátko povaríme. Hrniec odstavíme z platne a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik hrubý asi 3 mm a potrieme vychladnutou plnkou. Cesto stočíme do rolády a dáme na ½ hodiny stuhnúť do mrazničky.

  4. 4

    Z rolády nakrájame 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200°C Teplovzdušná rúra: 180°C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 25 minút

  5. 5

    Ešte teplé hniezda posypeme cukrom a stred ozdobíme kandizovanými čerešňami. Po vychladnutí servírujeme.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Koláče, Pečené, Dr. Oetker

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
prosím, opravte si 500ml mlieka na zaparenie 200g maku. zrejme to bude 50ml, že?
neviem, kto prepisuje tie komerčné recepty, ale mňa v zásade neláka ich vyskúšať, priveľa chýb a nepresností
Celkom sa mi tieto makové hniezda pozdávajú, nie sú z kysnutého cesta a mak je dobrá pochutina, len by som chcela vedieť, či sa dá cesto robiť aj z celozrnnej alebo špaldovej múky, čo by mi viac yvhovovalo. Ale aspoň recept si ukladám ( asi odpoveď nedostanem).