Makové hniezda
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 35 minút
Postup
- Múku s kypriacim práškom preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme ostatné prísady na cesto a všetko ručne spracujeme na vláčne cesto bez hrudiek. Ak sa cesto lepí, podsypávame hladkou múkou..
- Na prípravu náplne nalejeme mlieko do hrnca a na miernom plameni povaríme asi 2 minúty s cukrom, škoricovým cukrom, rumom a hrozienkami. Pridáme mak a krátko povaríme. Hrniec odstavíme z platne a necháme vychladnúť.
- Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik hrubý asi 3 mm a potrieme vychladnutou plnkou. Cesto stočíme do rolády a dáme na ½ hodiny stuhnúť do mrazničky.
- Z rolády nakrájame 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200°C
Teplovzdušná rúra: 180°C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 25 minút
- Ešte teplé hniezda posypeme cukrom a stred ozdobíme kandizovanými čerešňami. Po vychladnutí servírujeme.