Foto: sheenastaley
Strašne milujem mak a raz keď som sa doma bezducho poflakovala a hladala niečo sladké, som objavila jeden balíček maku a uspokojenie mojich chuťových Zobraziť celý popisStrašne milujem mak a raz keď som sa doma bezducho poflakovala a hladala niečo sladké, som objavila jeden balíček maku a uspokojenie mojich chuťových pohárikov už netrvalo dlho. Na podobnom princípe sa robia aj makové rezance, ale tie som ja doma nemala a aj tak mi to takto chutilo viac. :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou a vajcom až kým nemáme normálne haluškové cesto. Potom haluškujeme cez haluškovač do vriacej vody.
- 2
Mne sa podarilo cesto trochu tuhšie, takže som nehaluškovala ale krájala, takže sa mi podarili také trošku Gnochi.
- 3
Keď sú halušky vyplávané, precedíme ich, dáme do nich trošku masla, premiešame a zasypeme s makom, ktorý sme si medzičasom zmiešali s práškovým cukrom. Poriadne zamiešame a máme hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu