Makové halušky

sheenastaley - fotkasheenastaley, 6. augusta 2013

Strašne milujem mak a raz keď som sa doma bezducho poflakovala a hladala niečo sladké, som objavila jeden balíček maku a uspokojenie mojich chuťových Zobraziť celý popisStrašne milujem mak a raz keď som sa doma bezducho poflakovala a hladala niečo sladké, som objavila jeden balíček maku a uspokojenie mojich chuťových pohárikov už netrvalo dlho. Na podobnom princípe sa robia aj makové rezance, ale tie som ja doma nemala a aj tak mi to takto chutilo viac. :)

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou a vajcom až kým nemáme normálne haluškové cesto. Potom haluškujeme cez haluškovač do vriacej vody.

  2. 2

    Mne sa podarilo cesto trochu tuhšie, takže som nehaluškovala ale krájala, takže sa mi podarili také trošku Gnochi.

  3. 3

    Keď sú halušky vyplávané, precedíme ich, dáme do nich trošku masla, premiešame a zasypeme s makom, ktorý sme si medzičasom zmiešali s práškovým cukrom. Poriadne zamiešame a máme hotovo.

Diskusia k receptu

rea1
hehe, toto sa mi páči, ja tiež mak milujem v akejkoľvek podobe. ale snáď by sa mi skôr pozdali biele halušky, tzv. nokerle, nie zemiakové. ale nevadí, svoj účel splnili. dobrý nápad.
havino
ja by som tiež neodmietla, mak môžem, musím, ale tiež by som si sebe asi urobila biele halušky a také kĺzajúce, redšie cesto, och
matilda256
Keď som bola malá nemala som rada bryndzové halušky ,tak som vždy miesto bryndze mala mak.Tak mi tento recept pripomenul detstvo.Ďakujem.
sheenastaley
no tie biele halušky ma veru nenapadli :) ono to všeobecne vzniklo z akejsi besnoty po tom čo som našla ten mak, tak som spravila prvu vec čo mi došla na rozum :) bolo by to možno aspon jednoduchšie:D
askadaniela
a my z maškrtnosti do makových halušiek pridávame ešte aj trochu jahodového džemu (ale iba ak máme narobený :-))) Poliate maslom, je to veľká dobrotka :-)
anka246
mnam tak toto lubime cela rodina, okrem mojho otca.. ten stale hundral, ze jeme krumle s makom..
marika1976s
super, super, super, dnes ked pridem z prace, tak to pripravim pre deti, milujeme taketo sladke chutovky
mesiar50
Rychla sladka maskrta.Ja ich robievam,len ako klasicke halusky bez zemiakov.Tvoje byvaju urcite chutne.


safran
super nápad, aj keď sa tiež prikláňam k tým "bez zemiakov" :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia